Lassan javul az idő

Helyi hírek

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig.Az Alföldön és a Dunántúl déli, délkeleti részén délután jobbára borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, néhol szitálás is, kisebb körzetekben – főleg az Észak-Alföldön – jelentős mennyiségű csapadékkal. Hosszabb napos időszakok elsősorban a nyugati és az északi országrészben lehetnek, errefelé számottevő csapadék nem valószínű. Késő délutántól, estétől nyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, és fokozatosan mindenütt gyengül a csapadékhajlam. Kora reggelig hozzávetőlegesen a Miskolc-Kecskemét-Pécs vonaltól keletre marad az erősen felhős, borult ég, majd vasárnap itt is szakadozik a felhőzet, és országszerte gomolyfelhős időre számíthatunk.

Napközben leginkább felhős idő az Alföldön várható, szórványos záporokkal, másutt több napsütésre számíthatunk, és csak elvétve fordulhat elő átmeneti csapadék. Késő délutántól jelentősen csökken a gomolyfelhőzet mennyisége, ugyanakkor nyugat felől vékony, felvonuló fátyolfelhőzet jelenik meg. Éjszaka a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé párássá válik a levegő, foltokban köd is képződik. Az északkeleti szél estére mindenütt legyengül, majd vasárnap a Dunántúlon nagyobb területen megélénkül a déli, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8, 16 fok között alakul, a kevésbé felhős helyeken lesz 10 foknál hidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 25 fok körül valószínű.