Szőnyegtolvajokat fogtak el Debrecenben

Rendőrség
A biztonsági őr tartotta vissza a rendőrök kiérkezéséig azt a két férfit, akik egy debreceni üzemből 19 darab szőnyeget akartak elvinni.

Egy biztonsági őr tett telefonon bejelentést Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. február 20-án 19 óra 27 perckor arról, hogy Debrecen, Balmazújvárosi úti telephelyen két személyt visszatartanak, akik egy üzemből szőnyegeket akartak elvinni.

A járőrök a helyszínre mentek, ahol elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították F. Zoltán 47 éves és B. István 19 éves debreceni lakosokat, akiket a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak. A gyanú szerint B. Zoltán bemászott egy Debrecen, Balmazújvárosi úti üzem ablakán, ahol két zsákba 19 darab szőnyeget tett. A szőnyegekkel teli zsákokat a 47 éves férfi kiadta az ablakon B. Istvánnak, azonban azokat már nem tudták elvinni, mivel a biztonsági őr tetten érte őket.

A két férfival szemben a Debreceni Rendőrkapitányság lopás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást. A két férfi beismerő vallomást tett. A szőnyegeket a rendőrök a tulajdonosnak visszaadták.